Dagpengene blev en klog beslutning

For et halvt år siden blev det sted, hvor jeg tjente mine penge nødsaget til at lukke produktionen ned. Jeg stod pludselig uden fast løn.

Situationen var virkelig uoverkommeligt. Jeg har aldrig nogensinde været uden stabilt arbejde. Glædeligvis har jeg altid overført penge til arbejdsløsheds-kasse. Det var min løsning, da jeg uden advarsel blev arbejdsløs.

Jeg har da af og til formodet, at det ikke var nødvendigt at overføre penge til a-kasse. Jeg har jo ikke været
ledig før i tiden, men glædeligvis var jeg voksen nok til at fortsætte med at være indmeldt.

Da jeg til min store overraskelse var uden arbejde blev det uden diskussion en stor sikkerhed.

Akassen assisterede med at få styr på det økonomiske og alt det andet, ligesom de hjalp med at undersøge potentielle arbejdsmuligheder, udformesvar på opslag og cv. Det var overraskende ret til at gå til.

Der er ikke mange jobs i mit arbejdsområde. Af den grund var jeg indstillet på, at jeg ville være ledig i en længere periode. Økonomisk ville det være svært, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg havde krav på dagpenge som meldt ind i en a kasse. Derfor var jeg sikret økonomisk. Dagpenge er ikke det samme en solid løn, men jeg har råd til at beholde mit sommerhus, og jeg får mad på bordet. Det er det essentielle for mig, og det er jeg absolut lettet over.

Der eksisterer jo en del a kasser, og det vigtigste for mig er, at den jeg er medlem af er med viden inden for mit erhverv. De skal derudover være pålidelige. Gudskelov følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg gik nogle aftalte møder hos min a-kasse, og der var desuden lejlighed til at skrive sig op til lærerige undervisning, som gjorde mig klogere på for eksempel a-kasseregler.

For nogle måneder siden fik jeg en mail fra Business Danmark, som kunne oplyse, at a kassen havde et eventuelt ansættelse til mig. Jeg var glad.

Ugen efter var jeg til møde i virksomheden. Mødet forløb i en god tone, og et par timer efter ringede de mig om, at jobbet var mit.

Jeg nåede at være uden arbejde i fem måneder, og det er befriende, at jeg nu har en fast indtægt. Jeg er glad for mine nye chefer.
Det er ikke sjovt at være uden arbejde, og det er af stor betydning at få den korrekte vejledning.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min arbejdsløshedskasse.
At være berettiget til dagpenge som meldt ind i en arbejdsløshedskasse blev af flere årsager min sikkerhed pengemæssigt. På den måde var jeg forsikret økonomisk, og jeg var aldrig nødsaget til at afskaffe de ting, jeg holder af.